Известие

Collapse
No announcement yet.

не разрешен проблем при първо палене алфа ромео 156 1.6

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• не разрешен проблем при първо палене алфа ромео 156 1.6

Здр отново колеги след консултиране вав форума преди около 2седмици реших да пиша отново за моята алфа ромео 156 1.6. Колата беше закупена с голям мерак през месец януари но преди 20 дена при първото палене ми прави проблем ,вкарвам ключа запалва на момента и гасне така може би 2 или 3 пъти запалва и през целия ден нямам проблеми. Смених свещи проверих налягането на помпата ,но проблема си остана. Имам и газов инжекцион може ли да е от това не се кара на бензин пали само за няколко секунди и обраща на газ или нещо от горивото вече незнам от какво може да е моля помагайте ако се сетите за нещо пишете в темата ще пробвам веднага вашите препоръки и мнения . благодаря ви
    алфа ромео 156 тс

Направи ресет на ECU, карай само на бензин и виж как ще е.

Comment

Колега сори ама тва есу какво е и как да направя ресет
      алфа ромео 156 тс

Comment

ECU е "главният мозък" на колата. Под "ресет" се има предвид откачане на акумулатора за около 15 минути и после закачане.
        Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
        Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
        Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
        Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Първоначално публикувано от dansguardian Покажи съобщение
          ECU е "главният мозък" на колата. Под "ресет" се има предвид откачане на акумулатора за около 15 минути и после закачане.
          Не става само така...

---------- Post added at 08:52 ---------- Previous post was at 08:50 ----------

Първоначално публикувано от alfaromeo16vVarna Покажи съобщение
          Колега сори ама тва есу какво е и как да направя ресет
          Колега, отиди в сервиза на Алфа Ромео на магистралата. Търси Вихрен. Той е твоя човек.
          Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
          Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
          Lancia Ypsilon '02

Comment

Колега KirilSol, след като "не става само така" се очаква да ме допълниш, след като има и още нещо. Все пак това е форум и компетентните мнения трябва да доминират пред недомлъвките и констатациите, нали?

Comment

Аз го бях откачал акумулатора но преди да предприема да сменям разни неща. Сега когато сам ги сменил пак ли да го откачам или щом един път е откачан няма да има ефект
              алфа ромео 156 тс

Comment

Първоначално публикувано от dansguardian Покажи съобщение
                Колега KirilSol, след като "не става само така" се очаква да ме допълниш, след като има и още нещо. Все пак това е форум и компетентните мнения трябва да доминират пред недомлъвките и констатациите, нали?
                Ами теб точно не искам да те допълвам. Достатъчно глупости си писал из форума.

На колегата с проблема съм казал къде да отиде във Варна.
                Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
                Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
                Lancia Ypsilon '02

Comment

Знам колега че в сервиза на алфа ще ми помогнат но този месец съм дал доста пари и евентуално вече чак септември месец ще отида . питам из форума защото проблема може да е елементарен а ако отида там ще ми отрежат главата
                  алфа ромео 156 тс

Comment

Карай на бензин 5 дни без изобщо да обръщаш на газ ако се оправи значи проблема е че газовата иска настройка с комп в движение. Ако не се оправи значи иска сервиз и диагностика.
                    156 1,8 ТS 99
                    Nissan Murano 2005

Comment

А може ли да е в това че не съм я карал на бензин смисал тя си пали на бензин но за 1 мин обраща на газ може ли да е това,а за газовото какъв да му е проблема щом си обраща на газ и варви без проблем

---------- Post added at 15:51 ---------- Previous post was at 15:50 ----------

Пиша не за да споря а за да ми стане по ясно

---------- Post added at 15:54 ---------- Previous post was at 15:51 ----------

Ако я покарам тая вечер стотина километра далли няма да има ефект защото аз карам само на бензин от вчера но не на дълго а от вкъщи до работа и обратно
                      алфа ромео 156 тс

Comment

Първоначално публикувано от KirilSol Покажи съобщение
                        Ами теб точно не искам да те допълвам. Достатъчно глупости си писал из форума.

На колегата с проблема съм казал къде да отиде във Варна.
                        Всички понякога пишем глупости, кой в по-малка степен, кой в по-голяма, все пак това е форум, а не автосервиз. И нека да не забравяме, че на 99 на 100 от пишещите тук автомонтьорството не е професия, а хоби, Всички мнения относно разрешаване на проблеми са базирани на личен опит, опит на приятели и познати, както и на дочуто и прочетено оттук-оттам. Ти може би си изключението... само един Господ знае. Амин!
                        Last edited by dansguardian; d.m.y г., 18:01.

Comment

@alfaromeo16vVarna - при толкоз неясноти , не се занимавай сам, а посети сервиз.

Разкачането на акумулатора не прави нищо, освен да ти нулира малкия километраж.
                          ex - 147 16v multijet

Comment

Акумулатора беше откачен 1час преди малко почистих и клемите и го сложих

---------- Post added at 18:13 ---------- Previous post was at 18:12 ----------

След смяната на свещите ще се оправи ако има нвщо разбира се че ще посетя сервиз прееди това няколко дена ще карам на бензин
                            алфа ромео 156 тс

Comment

Най накрая след след смяната на кабелите на свещите колата се оправи благодаря на всички за помоща и отделеното време за коментари и препоръки . сега аз мога да пия една студена бира
                              алфа ромео 156 тс

Comment

Working...
                              X